Dersim İttifakı’ndan mahalle çalışması

Kitlesel bir yürüyüş ile kentteki kritik mahallelerde çalışma yürüten Dersim İttifakı, “Dersim biziz, kazanacağız” mesajı verdi.

DERSIM'DE YEREL SEÇİM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin de (DEM Parti) arasında yer aldığı Dersim İttifakı, seçim çalışmalarını kitlesel mahalle çalışmalarıyla sürdürüyor. Sihenk (Atatürk) Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmaya Dersim Belediye Eşbaşkan Adayları Birsen Orhan ile Cevdet Konak, DEM Parti milletvekilleri Ayten Kordu ve Cengiz Çiçek’in yanı sıra ittifak bileşenleri ve çok sayıda partili katıldı. Sık sık, “Dersim biziz, kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Dersim umuttur, umut dimdik ayakta” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı mahalle çalışmalarında, halk da zılgıtlar ve alkışlar ile adaylara destek verdi. Yoğunlukla devlet güçlerinin yaşadığı mahallede, apartmanlardan çok sayıda yurttaşın katıldığı coşku dikkat çekti.

‘JİN JİYAN AZADÎ FELSEFESİ İNSANLIĞIN KURTULUŞU’

Kitle, çalışmalar sırasında 31 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerde, il ve ülke dışında yaşayan Dersimli seçmenlere de “sandığa gelin” çağrısı yaptı. DEM Parti Kadın Meclisi üyeleri ise Birsen Orhan’la birlikte kadın seçmenlere çağrıda bulundu. Birsen Orhan, “Jin jiyan azadî felsefesi doğanın ve insanlığın kurtuluşudur. Bu şiarla Dersim halkını sandığa davet ediyoruz. Bulundukları il ve ilçe örgütlerine giderek sandıklarına taşıyoruz, oy kullanımı sonrasında ise yeniden il ve ilçelerine götürüyoruz” mesajı verdi.

HDK Eşsözcüsü ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ise, “31 Mart günü geleceğimize sahip çıkmak, Dersim’in onurlu tarihine layık olmak için bütün yurttaşları, yoldaşlarımızı sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.